La Xarxa Vives compleix 17 anys al servei de la societat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/10/2011.- Avui divendres, 28 d’octubre, es compleixen 17 anys de la constitució de la Xarxa Vives. Des de l’acte inicial de signatura per part de 13 universitats a la ciutat de Morella (Els Ports), l’any 1994, l’associació d’universitats dels territoris de parla catalana s’ha configurat com l’eina idònia per vertebrar una regió universitària cohesionada, que comparteix uns valors, una cultura, una llengua. Amb el temps, l’associació ha esdevingut un referent per al treball conjunt de les universitats membres i una plataforma de serveis innovadors i amb valor afegit per a les universitats mateixes i per a la societat. El treball en xarxa de centenars de persones compromeses ha fet realitat un catàleg de serveis amb més de 50 línies d’actuació.

Entre les iniciatives posades en marxa per l’associació al llarg d’aquests primers 17 anys d’història figuren la Guia de cursos d’estiu, l’oferta agregada de referència a nivell europeu; el programa DRAC d’ajuts a la mobilitat de la comunitat universitària; la Lliga de Debat Universitari, la Mostra de Teatre Universitari o els programes interuniversitaris de cooperació al desenvolupament a Kosovo i Algèria, sense oblidar la Biblioteca Virtual «Joan Lluís Vives», projectes transfronterers com el Cultur Pro o el portal de programes de finançament de la recerca «Fonsxrecerca».

La tasca de la Xarxa en l’àmbit internacional, adreçada a situar els territoris de parla catalana com a destinació atractiva per a estudiar i treballar també ha donat resultats: durant els últims anys la regió universitària Vives s’ha consolidat com a líder en l’acollida d’estudiants Erasmus, amb més de 10.000 alumnes el curs 2010-2011.