L’Institut Ramon Llull defineix les línies estratègiques per als propers anys

Imatge de la Junta Rectora realitzada dimecres 26 d’octubre a Palma. (Imatge: Ruben Moreno).

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/11/2011.- La rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, va participar dimecres 26 d’octubre a la Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, en representació de la Xarxa Vives. L’òrgan de govern del IRL es va reunir a Palma, amb la presència dels presidents del Govern balear, José Ramón Bauzá, i de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. El màxim òrgan de govern de l’IRL va aprovar les línies estratègiques d’actuació per als propers anys i va posar l’accent en els beneficis que la col·laboració en el terreny cultural reporta tant a Catalunya com a les Illes Balears.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, qui va participar a la reunió juntament amb el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, va assegurar que «des del primer moment hi ha hagut sintonia entre els governs de les Illes Balears i de Catalunya» i va afegir que «ara reafirmem l’aposta, de cara al present i al futur, de presència compartida a l’IRL, que pretén situar la nostra llengua i la nostra cultura comuna a tants països del món i universitats com puguem». Al seu torn, el president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, va fer pública la decisió de l’executiu que dirigeix de «seguir vinculats» a l’Institut Ramon Llull. Segons Bauzá, aquest organisme permetrà definir «una col·laboració present i futura del que és una realitat cultural però també institucional, on tant Catalunya com les Balears defensaran els seus interessos dins la seva identitat pròpia».

Finalment el director del Institut, Vicenç Villatoro, va destacar el «fort significat simbòlic» de la Junta Rectora, perquè «suposa la visualització de la continuïtat de la institució, sumada al canvi de moltes persones dels governs català i balear que en formen part». Entre els eixos estratègics d’actuació de l’Institut, Villatoro va destacar alguns grans esdeveniments que es preparen per a l’any 2012: l’exposició de Joan Miró a la National Gallery de Washington, la participació d’arquitectes catalans i balears a la Biennal d’Arquitectura de Venècia i la participació a l’OFF del festival d’Avinyó.