Universal i oberta
Universitat de les Illes Balears: arrelada al territori pluriinsular, i alhora universal i oberta al món.

Manté els principis de prestació de serveis i de col·laboració amb els actors socials i empresarials, així com els de sostenibilitat i de respecte mediambiental.

Institució clau per al futur i la vertebració de les Illes Balears, perquè és palanca de progrés, social, cultural i econòmic.

Centrada en cinc eixos: millora constant de l’activitat docent, presencial i virtual; mantenir-se en els llocs capdavanters de l’excel·lència investigadora; oferir una projecció cultural i social que arribi a totes les illes; potenciar la internacionalització de l’activitat universitària, que abasta, mitjançant intercanvis, les activitats docents i de recerca i projectar la innovació i la transferència del coneixement.

La UIB posa a disposició dels alumnes recursos per a una formació integral que aporti coneixements, valors i capacitats en un espai d’aprenentatge on la Universitat treballa amb i per a les persones, perquè tots som UIB.

UIB

Investigació

La UIB és una de les principals universitats d’Espanya en innovació i desenvolupament tecnològic. Està en el top five en producció científica en biologia animal i vegetal i en el top ten mundial en investigació a l’àmbit del turisme. A més, destaca en projectes d’àrees com la química, la psicologia o la geografia i l’urbanisme.

Transferència

La UIB assumeix la seva missió de crear i difondre el coneixement també amb la promoció i la creació d’iniciatives empresarials. Els darrers anys s’han fundat una mitja dotzena d’empreses derivades o spin-off, s’han inscrit mig centenar de patents i hi ha projectes en marxa amb empreses autonòmiques, nacionals i internacionals.

Docència
La nostra aposta per l’ensenyament inclou no només la proximitat entre alumne i professor sinó també una formació preparada des de la investigació, amb projectes de docència innovadora que integren recursos de diverses disciplines. Entre aquests, el sistema 4.0 aplicat a l’Arquitectura o el teatre com a eina per a la clínica jurídica.

Mobilitat
Som una Universitat oberta i connectada al món mitjançant convenis amb institucions i centres internacionals. En l’actualitat hi ha acords amb universitats de la Xina, els Estats Units o Llatinoamèrica, a més de centres de tot Europa. També, tenim programes d’intercanvi per a alumnes de grau i postgrau, així com estades solidàries i Beques de pràctiques en països empobrits.

UOM
El nostre ensenyament no es limita a l’etapa universitària, ja que la UOM (Universitat Oberta per a Majors) garanteix un aprenentatge continu per als més grans de 50 anys a les quatre illes: des de cursos de salut i cultura popular fins als dos títols d’especialista (de 2 anys de durada) o el diploma sènior (de 3 anys).

Seus
El caràcter interinsular de les Illes Balears es reflecteix també en l’estructura de la Universitat, que té una seu principal a Palma, una a Menorca i una a Eivissa i Formentera. A més, compta amb una xarxa d’una vintena de centres universitaris en diversos pobles de tot l’arxipèlag.

Serveis
El campus de Palma ofereix tots els serveis per garantir l’ambient universitari i d’estudi: residència (per a estudiants, professors i familiars), instal·lacions esportives, farmàcia, biblioteques i arxius, restaurants i cafeteries, xarxa Wi-Fi.

 

Universitat de les Illes Balears
Tel.: 971 173 000
A/e: som@uib.cat
http://www.uib.cat
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular