La Bisbal de l’Empordà acull cursos de francès en el marc del Cultur Pro

Estudiants del curs de francès a La Bisbal d’Empordà.

 

Girona, Perpinyà, Lleida.- 07/11/2011.-  Ciutadans de La Bisbal de l’Empordà (Girona) assisteixen a cursos de francès organitzats en el marc del programa POCTEFA Cultur Pro – Llengua i cultura professional.

Els cursos comprenen els nivells A1 i A2 i estan adreçats a comerciants, personal de l’ajuntament, professionals del turisme, persones a l’atur, joves i persones de la tercera edat. La metodologia dels cursos es basa en un sistema comunicatiu i accional. Els estudiants han de realitzar tasques concretes en francès d’activitats reals de la vida diària i també tenen una part d’activitats de comprensió oral i escrita adaptada a situacions reals. A les classes s’utilitzaran documents autèntics per facilitar als aprenents la familiarització amb elements de la cultura i la civilització franceses.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.