La VIII Lliga de Debat, del 16 al 20 d’abril de 2012 a la Universitat de Vic

Castelló de la Plana, Vic, Palma.- 15/11/2011.- Per vuitè any consecutiu, la Xarxa Vives convoca una nova edició de la Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc del 16 al 20 d’abril de 2012 a la Universitat de Vic. La participació està oberta a estudiants de les universitats de la Xarxa i enguany, el tema del debat és «Els indignats: un nou corrent de pensament?». Com tots els anys, l’ equip campió rebrà com a premi 2.500 €. També tindrà reconeixement el millor orador de la competició, atorgat pel jurat, i el millor equip, que serà lliurat pels mateixos participants.

La competició té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. La participació en la competició està oberta a l’alumnat de les universitats membres de la Xarxa Vives, que estiga matriculat en el curs acadèmic en què es realitza la competició. Cada universitat podrà inscriure un equip participant que haurà d’estar format per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i un reserva). Aquest equip haurà d’estar representat per un capità o portaveu. Un equip de jutges valorarà, en cada debat, la capacitat de treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció semàntica i formal. Els estudiants participen en equips formats per un màxim de 5 membres, representats per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i els jutges.

Paral·lelament, la Cívica-Escola Valenciana, organitza enguany la III edició de la Lliga de Debat d’instituts d’ESO de la comarca de l’Alacantí que enguany ampliarà la participació a altres comarques del País Valencià. El tema d’enguany de la lliga de secundària és «Som presoners de la publicitat ?» i tindrà lloc del 9 al 11 de febrer de 2012. L’activitat es basa en el model establert per a la competició universitària.