Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi

Girona, Perpinyà, Lleida.- 3/11/2011.- Les universitats de Girona i Perpinyà Via Domitia organitzen un acte de presentació dels projectes transfronterers Cultur Pro, Euroinstitut Català Transfronterer (Eict), Etfersaso, Transversalis i Res’pir, sota el títol Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi. L’acte tindrà lloc al Castell de Sant Ferran de Figueres el proper 30 de novembre a les 11 del matí, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

En el marc d’aquest event, Martina Camiade (UPVD) i M. Lluïsa Pérez (UdG) analitzaran quina pot ser l’aportació de la formació transfronterera a professionals i empreses, i es farà una presentació de cadascun dels projectes POCTEFA actuals.

A continuació, Quim Pèlach, professor i investigador de la UdG i cap de fila del programa Cultur Pro, presentarà un nou web desenvolupat per aquest programa transfronterer. Es tracta d’una eina de formació en cultura transfronterera per a professionals i empreses.

El programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’Universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012. Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals. Cultur Pro consisteix en un grup de vuit accions que contemplen tant la formació presencial a ambdós costats dels Pirineus com la formació a distància.