La Universitat de Girona (UdG) cerca l’excel·lència en la docència i en la recerca i participa en el progrés i el desenvolupament de la societat, mitjançant la creació, transmissió, difusió i crítica de la ciència, la tècnica, les humanitats, les ciències socials i les arts. És justament aquesta varietat d’interessos i de camps del saber un dels trets més destacats de la UdG, que advoca en tot moment pel diàleg entre disciplines tan diverses, fruit de la història recent de la Universitat, directriu essencial de l’esforç docent i d’investigació.

La Universitat de Girona es presenta com un conjunt homogeni en el qual la relació entre professorat i estudiants és àgil, directa i personalitzada, amb edificis que recuperen antigues construccions civils i religioses com a nuclis universitaris, i amb un campus de nova factura integrat en un entorn d’espais verds.

Aspectes destacats

 • La Universitat de Girona és una universitat pluridisciplinària que imparteix ensenyaments en els àmbits de les humanitats, les arts, de les ciències socials, de l’educació i el turisme, de les ciències, de les ciències de la salut i de la tecnologia.
 • La UdG lidera accions dirigides a millorar la docència i atenció als alumnes als primer curs de tots els graus, amb grups reduïts i atenció personalitzada i amb una potenciació general de la tercera llengua en els estudis com a foment de la internacionalització.
 •  A banda dels estudis que per tradició o per innovació tenen un paper destacat en l’entorn universitari, la investigació i divulgació científiques i la seva projecció social se centren en els àmbits dels recursos mediambientals, de la simulació computacional i aplicacions informàtiques, de la biomedicina, de la qualitat de vida i del patrimoni cultural, de l’aigua i del turisme.
 • El Campus Barri Vell, al cor de la ciutat, està especialitzat en els estudis de la cultura i de la comunicació: estudis d’humanitats, fortament arrelats a la tradició acadèmica més sòlida i amb un enfocament modern i innovador; estudis de turisme, dels quals la UdG és capdavantera a l’Estat, i estudis de les ciències de l’educació i la psicologia, amb una forta dinàmica interna i gran projecció a la societat. El Campus Montilivi aplega les Facultats de Dret, de Ciències Econòmiques i Empresarials i de Ciències i l’Escola Politècnica Superior. En el Campus Centre, comparteixen instal·lacions les facultats de Medicina i Infermeria.
 • La UdG disposa de més d’un centenar de grups de recerca, 11 grups TECNIO, 42 grups SGR i 22 empreses de base tecnològica, relacionats amb 24 departaments i 12 instituts de recerca i 28 càtedres de divulgació científica.
 • El Parc Científic i Tecnològic de la UdG apropa la universitat a l’empresa i a tota la societat gironina, tot posant en contacte el sector productiu amb els investigadors, que hi poden transferir el seu coneixement i dur-hi a terme tasques innovadores. Per la seva singularitat i reconeixement en l’àmbit de la recerca destaquen l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), l’Institut Català de Recerca de Patrimoni Cultural (ICRPC), el Centre de Recerca en Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (VIRVIG), el Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris (CENTA) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdiBGi).

 

Universitat de Girona

Tel.: 972 418 046
informacio@udg.edu
http://www.udg.edu
Llibre recomanat

Actualitat universitats

 • Universitat Pompeu Fabra

  Universitat Pompeu Fabra

  Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular