Campus Energia, una eina per aprofitar l’oportunitat del canvi de model energètic

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-02.11/2011.- Campus Energia UPC és un dels Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) que van obtenir el reconeixement de qualitat en la convocatòria del Ministeri d’Educació espanyol corresponent a l’any 2010. El projecte és l’agregació estratègica de diferents agents econòmics, socials i de recerca, promoguda per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la finalitat de col·laborar conjuntament aprofitant l’oportunitat que el canvi de model energètic proporciona.

L’objectiu principal del Campus Energia és la transformació del sector de l’energia amb un clar impacte local i ampli reconeixement internacional. En aquest campus, el coneixement i la tecnologia s’uneixen per a generar innovació i fer possible una economia més sostenible amb més i millors llocs de treball qualificats. A més, el campus esdevindrà un referent en l’àmbit de la governança i la responsabilitat social.

D’acord amb les directrius del Ministeri d’Educacio espanyol, les convocatòries de CEI tracten de promoure les agregacions estratègiques entre universitats y altres institucions ubicades als campus amb el fi de crear  «ecosistemes de coneixement» que afavorisquen l’ocupació, la cohesió social i el desenvolupament econòmic territorial.

La regió Vives és referent en l’àmbit dels CEI. La major part de les universitats de la regió Vives -14 en total- han rebut durant els darrers 3 anys un reconeixement molt significatiu, a través de la concesió d’aquest segell per part del Ministeri d’Educació.