La UB, amfitriona de l’acte de lliurament de la quarta edició del premi Cum Laude

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-13/12/2011.- La Universitat de Barcelona (UB) acollirà el proper dilluns 19 de desembre l’acte de lliurament de la quarta edició del premi Cum Laude que s’atorgarà a Carles Múrcia, de la Universitat de Barcelona, per la seva tesi La Llengua amaziga a l’antiguitat a partir de les fonts gregues i llatines.  L’acte tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

L’acte estarà presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, qui representarà la Xarxa Vives, i comptarà amb l’assistència d’Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística de la Generalitat; Josep Lluís Alay, director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; Ignasi-Xavier Adiego, vicedegà de la Facultat de Filologia de la UB i director de la tesi guanyadora; Ricard Bru, finalista de la quarta edició del premi, i Tessa Calders, presidenta de l’Institut Món Juïc.

Des de l’any 2008, la Xarxa Vives col·labora amb l’Institut Món Juïc en la convocatòria del premi «Cum Laude», que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del guardó és premiar les obres de recerca d’alt nivell de l’àmbit d’humanitats escrites en català, difondre-les i demostrar que la llengua catalana, quan el contingut que revela és de qualitat, travessa fronteres i que les primícies, les troballes i els resultats de la recerca dels investigadors dels territoris de parla catalana s’han de fer públics en català, per tal d’assegurar-ne el prestigi.

A la convocatòria poden participar els estudiosos que hagen defensat la seua tesi doctoral en el decurs de l’any corresponent a la convocatòria en qualsevol universitat de la Xarxa Vives, que hagen obtingut la qualificació de  «Cum  Laude»  i  que  l’hagen  redactada  en  català.