Cultur Pro activa un web informatiu per a professionals, emprenedors i empresaris

Girona, Perpinyà, Lleida.- 30/11/2011.- El programa POCTEFA Cultur Pro compta amb una nova eina per a la formació transfronterera a ambdós costats dels Pirineus. El web de formació presentat el 30 de novembre passat a Figueres en el marc de la jornada Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi ofereix informació d’utilitat per a treballadors, emprenedors i empresaris que vulguen establir-se tant a Espanya com a França i Andorra.

En aquest sentit, el nou web -accessible des del portal del Cultur Pro- mostra als professionals, sota l’epígraf «Vull treballar», la informació actualitzada sobre temes com l’estatut dels treballadors, els tipus de contractació, les peculiaritats de les pràctiques i de la formació, les organitzacions de treballadors i els impostos.

Quant als emprenedors, es mostren dades sobre formats de l’empresa i la comptabilitat, a més d’accedir a articles sobre les societats comercials, la fiscalitat, l’estructura econòmica, etcètera. Finalment, pel que fa als empresaris ja establerts, a la secció «Tinc un negoci» s’incorporen informacions sobre els impostos sobre els beneficis, la seguretat social i ajuts a l’expansió comercial.

El programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’Universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012. Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals. Cultur Pro consisteix en un grup de vuit accions que contemplen tant la formació presencial a ambdós costats dels Pirineus com la formació a distància.