Carles Múrcia rep el premi «Cum Laude» a la Universitat de Barcelona

Carles Múrcia, guanyador de la 4a edició del premi Cum Laude

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 19/12/2011.- El Paranimf de la Universitat de Barcelona ha acollit avui 19 de desembre l’acte de lliurament de la quarta edició del premi «Cum Laude». Presidida pel rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, en representació de la Xarxa Vives, la cerimònia ha comptat amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, i de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Yvonne Griley. També hi han participat Tessa Calders, presidenta de l’Institut Món Juïc, Ignasi-Xavier Adiego, vicedegà de la Facultat de Filologia de la UB i director de la tesi guanyadora i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.

Carles Múrcia, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona (UB), ha recollit el guardó per la tesi «La llengua amaziga a l’antiguitat a partir de les fonts gregues i llatines». Al seu torn, Ricard Bru, doctor en Història de l’Art per la UB, ha vist distingida amb amb un accèsit la seua tesi «La presència del Japó a les arts de la Barcelona del vuit-cents (1868-1888)». La tesi guanyadora ha estat publicada per l’Institut Món Juïc i la UB, mentre que l’edició de l’obra finalista és fruit de la col·laboració del IMJ i de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. A més, l’acte ha comptat amb interpretacions al piano per part d’Ignasi-Xavier Adiego, al violí de Ricard Bru i les veus d’Eulàlia i Mariona Vernet, de Jordi Casals i d’Araceli Rosillo.

Convocat per l’Institut Món Juïc amb la col·laboració de la Xarxa Vives, el premi compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement i de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.