La Xarxa Vives i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua estudiaran noves vies de col·laboració

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13.02.2012.- La Xarxa Vives i les universitats valencianes estudiaran noves vies de col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), arran de la reunió mantinguda el passat divendres 9 de febrer a València entre el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; vicerectors de les 5 universitats valencianes i el president de l’AVL, Ramon Ferrer.

A la reunió es va decidir la signatura d’un acord marc de col·laboració entre la Xarxa i l’Acadèmia, amb l’objectiu de potenciar la participació de l’AVL en els futurs projectes de foment de la llengua i de la cultura. Entre altres qüestions, a la reunió es va tractar la possibilitat de potenciar la campanya Cinema en valencià, tant en l’àmbit universitari com en sales comercials del País Valencià. L’AVL considera necessari aplicar un pla ambiciós per a impulsar el cinema en la llengua pròpia.

Actualment, en coordinació amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull, la Xarxa Vives organitza anualment un curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. El curs s’adreça fonamentalment a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, així com a estudiants del darrer grau de llicenciatura.