El FC Barcelona impulsa un projecte de formació universitària amb la Xarxa Vives

http://www.vives.org/files/2012/03/foto_gran_rectors_fcb.jpg

Imatge: Futbol Club Barcelona

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 14/03/2012.-El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i membres de la Junta Directiva han rebut en el Camp Nou els rectors de la Xarxa Vives, plataforma que aplega 21 universitats -públiques i privades- dels territoris de parla catalana. La recepció institucional, a més d’enfortir els lligams entre el club i la comunitat universitària, té com a objectiu estudiar la viabilitat d’un futur projecte universitari que portaria el nom del Barça.

El pla director, en els pròxims mesos
El FC Barcelona estableix l’aliança amb la Xarxa Vives com a punt de partida per desenvolupar aquesta iniciativa pionera que pretén utilitzar la marca Barça com a pol d’atracció de talent internacional per crear projectes acadèmics de referència en l’àmbit esportiu. Per poder fer-ho realitat, el club ha demanat la col·laboració, l’assessorament i l’experiència de les universitats de la Xarxa, que actualment presideix el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña. La plataforma elaborarà en els pròxims mesos el pla director que ha de definir les línies d’actuació i donarà respostes al format docent d’aquest projecte universitari del Barça.

Rosell: «Ens il·lusiona molt»
El president del Barça, Sandro Rosell, reconeix que aquest «és un projecte encara molt embrionari, però que ens il·lusiona molt» i que «només podem fer possible amb la complicitat de les universitats amb què compartim els mateixos valors d’identitat d’una mateixa cultura. El Barça és més que un club, busquem l’excel·lència no només en el camp, també en diferents àmbits de la societat, i creiem que podem posar el potencial de la nostra marca i la força del club per fer projectes de país com aquest, perquè podem ajudar a internacionalitzar les nostres universitats». Rosell afirma que «de la mateixa manera que a la Masia formem esportistes i persones, volem fer un pas més enllà i poder oferir formació universitària amb la col·laboració del Barça i de les millors universitats de parla catalana».

El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, explica que «som una agrupació de 21 universitats de quatre estats, Espanya, Andorra, França i Itàlia, que compartim amb el Barça la mateixa llengua i també els propis valors de l’esport». El president de la Xarxa Vives destaca la importància de la reunió d’avui, «perquè apropa el Barça al món universitari» i permet «trobar vies de treball conjuntes».