El paper de la música en l’obra de Joan Fuster, objecte d’anàlisi

València, Barcelona, Palma.- 16/03/2012.- Publicacions de la Universitat de València (UV) ha presentat, coincidint amb l’any Joan Fuster,  un llibre que analitza l’impacte de la influència musical en l’obra de l’escriptor de Sueca, mort ara fa 20 anys: Joan Fuster i la música. Els autors de l’obra són Josep Iborra, Joan Baptista Llinares, Xevi Planas, Vicent Torrent i Rafael Xambó.

La música va ocupar un paper molt important en la trajectòria i en l’obra de l’assagista Joan Fuster (1922-1992), en la seua vida quotidiana i com a motiu de reflexió i d’atenció cap a autors o períodes que li interessaven d’una manera particular. El llibre recull treballs de la VIII Jornada Joan Fuster, celebrada a Sueca el 2010, que va abordar, amb intervencions de reconeguts especialistes, aquesta estreta i llarga relació, tant amb la música com amb la Nova Cançó, i amb altres facetes de la cultura musical. És a dir, amb la música entesa, alhora, com a manifestació artística, com a tradició pròpia d’un poble i com a eina mobilitzadora del compromís social en un moment històric particularment difícil per a la nostra col·lectivitat civil. Un recull antològic de textos fusterians sobre la música, en tots aquests aspectes, completa el volum.

El llibre, juntament amb més de 8.000 obres de totes les universitats de la Xarxa, figura entre les novetats editorials destacades actualment a llibreria electrònica de la Xarxa Vives, des d’on es pot procedir a la seua compra.