Presentat a Barcelona el «Catalanitzador per a Windows» de Softcatalà

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 22/03/2012.- La seu barcelonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit avui l’acte de presentació del Catalanitzador per al Windows desenvolupat per Softcatalà amb el suport de la Xarxa Vives. A l’acte han intervingut Ivonne Griley, directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural; Robert Escolano, representant de la Xarxa Vives (Universitat d’Alacant) i Jordi Mas, membre de Softcatalà.

A la seua intervenció, Escolano ha parlat del nou Pla de Política Lingüística 2012-2014 com el millor exemple de la tasca de la Comissió de Llengua en el si de la Xarxa Vives, perquè és «l’eina a través de la qual 21 universitats compartim una mateixa estratègia en l’àmbit de llengua, un pla de treball amb desenes d’accions concretes per a la normalització, la coordinació i la projecció del català i també per al foment del multilingüisme». Entre els objectius específics del pla figura el foment del català en els usos institucionals, i en aquest punt es fa al·lusió a la promoció de l’ús de programari específic en català. D’altra banda, Escolano ha destacat la importància del fet que el Catalanitzador definisca el català com la llengua de navegació:  «navegar en català permet que l’usuari siga identificat en la xarxa com a membre de la comunitat lingüística catalana, i això fa, entre altres coses, que el català es tinga més en compte en els webs multilingües».

El Catalanitzador instal·la els paquets d’idioma de Microsoft Windows XP, Windows Vista i 7 (32 i 64 bits); Microsoft Office 2003, 2007 i 2010 i Internet Explorer 6, 7, 8 i 9. Addicionalment, permet canviar la configuració del sistema a català, configura el català com a llengua de navegació a l’Internet Explorer, al Firefox i al Chrome.