Alacant acollirà la I Trobada d’Universitats Hispano-Algerianes els dies 23 i 24 d’abril

Alacant, Barcelona, Palma.- 30/03/2012.- La Universitat d’Alacant acollirà els dies 23 i 24 d’abril la
I Trobada Hispano Algeriana d’Universitats adreçada a rectors i tècnics d’universitats espanyoles i algerianes, una trobada que posa el punt i final al Programa Algèria Universitats (PAU), la iniciativa de cooperació al desenvolupament engegada l’any 2007 entre la Xarxa Vives i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.

La trobada d’Alacant servirà com a cloenda del PAU i és conseqüència del treball desenvolupat per les universitats i per la Xarxa a través del seu Grup de Treball de Cooperació al Desenvolupament durant els darrers 5 anys.

Durant el primer dia de la Trobada es presentaran els sistemes universitaris algerià i espanyol, i els antecedents d’aquesta Trobada. A continuació, tindran lloc dos taules rodones que tractaran, d’una banda, la sinergia Universitat-empresa en els sistemes universitaris espanyol i algerià i, d’altra banda, els instruments de cooperació universitària en l’àmbit internacional. Durant la sessió de la vesprada, tindran lloc reunions bilaterals entre universitats per a tractar col·laboracions actuals i/o futures i un taller sobre les experiències Universitat-empresa en els sistemes universitaris espanyol i algerià.

El segon dia, es realitzaran tallers en paral·lel sobre experiències de cooperació universitària en l’àmbit internacional i sobre línies de treball de l’espanyol com a llengua estrangera. A continuació, s’exposaran les conclusions de la Trobada, es durà a terme la presentació de l’Observatori d’Algèria i es crearà el Comitè de Pilotatge de la Trobada.

La I Trobada d’Universitats Hispano-Algeriana està organitzada per la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas, el Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya – AECID, el Ministeri d’Educació Superior i Recerca Científica d’Algèria i la Xarxa Vives d’Universitats. A més hi col·laboren Casa Mediterráneo i la Universitat d’Alacant.