L’IEC i la Xarxa Vives col·laboraran en la promoció de la ciència i de la cultura

Imatges: IEC.

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 23.05.2012.- El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, i el president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, han signat avui dimecres un conveni de col·laboració amb la finalitat de contribuir al progrés de la ciència, de la tecnologia i de les humanitats, a la difusió de la cultura i al desenvolupament de la societat. A l’acte de signatura també han assistit la vicepresidenta i el secretari general de l’IEC, Mariàngela Vilallonga i Romà Escalas, així com el vicepresident I de la Xarxa Vives, Joan Viñas, i el president de la Secció Filològica de l’IEC, Isidor Marí.

El marc de col·laboració entre l’Institut d’Estudis Catalans i les universitats que formen part de la Xarxa Vives comprèn la col·laboració en estudis i recerca d’interès comú; la participació de professors, d’investigadors, i d’estudiants en projectes comuns; l’intercanvi de materials de recerca, de documents científics i pedagògics i de publicacions, i la participació en conferències, seminaris, col·loquis, exposicions i altres activitats organitzades per aquestes dues entitats, que vetllaran per la unitat de la llengua comuna.

Amb aquest conveni s’inicia una etapa de treball conjunt entre dues institucions que comparteixen un mateix àmbit lingüístic i cultural d’actuació. D’una banda, l’Institut d’Estudis Catalans, com a institució acadèmica que té per objecte l’alta investigació científica i, principalment, la de tots els elements de la cultura catalana; i de l’altra, la Xarxa Vives, com a associació d’universitats que potencia les relacions entre les institucions universitàries dels territoris de llengua catalana, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.