Més de 650 cursos d’estiu a la Guia 2012 de la Xarxa Vives

Jordi Montaña i Ignasi Casadesús, en un moment de l’acte de presentació de la Guia de cursos d’estiu 2012. (Imatges: Jordi Molet, Universitat de Vic).

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 25/05/2012.- El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha presentat avui la Guia de cursos d’estiu 2012 de la regió Vives, que inclou 671 cursos impulsats des de 27 marcs organitzatius. Montaña ha destacat que la Guia «mostra un any més l’oferta agrupada de cursos d’estiu més ampla d’Europa». 559 dels cursos es repartiran entre 78 localitats arreu dels territoris de parla catalana (5 més que l’any 2011) i altres 112 cursos es realitzaran a distància.

Publicada per primera vegada l’any 1995, la Guia arriba a la seua divuitena edició i actualment és una eina disponible exclusivament en línia al portal www.vives.org, que fa possible la major difusió dels cursos i en facilita la cerca amb diferents funcionalitats. Montaña ha posat l’accent en la importància dels acords consolidats entre les universitats de la Xarxa «per a fer possible la realització d’iniciatives com la Guia, plenament consolidada i amb utilitat per als estudiants». Amb aquest tipus de projectes, ha afegit, el paper de la Xarxa com a referent de les universitats membres «adquireix tot el seu sentit i ens anima a continuar treballant cercant nous camins per a la difusió del coneixement».

El reconeixement multilateral de crèdits, com a eina fonamental per a promoure la mobilitat dels universitaris en els territoris de parla catalana, i l’habilitació d’una línia d’ajuts (DRAC Estiu) són altres claus de l’èxit de la Guia, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

El secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús, ha explicat que la previsió de participació als cursos se situa al voltant dels 25.000 estudiants i ha afirmat que entre les àrees acadèmiques que concentren més cursos destaquen les de ciències econòmiques, jurídiques i socials; arts i humanitats i finalment, ciències de l’educació. Casadesús ha recordat que 18 de les 21 universitats de la Xarxa organitzen cursos d’estiu, i l’oferta de la Guia es completa amb les propostes formatives de 9 marcs organitzatius de les administracions públiques.

Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu… i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.