El «Catalanitzador» arriba a la Universitat d’Andorra

Imatge de la presentació del Catalanitzador a la Universitat d’Alacant, el 26 d’abril passat (imatge: UA).

Sant Julià de Lòria, Castelló de la Plana, Palma.- 04/06/2012.- L’Escola d’Informàtica i de Gestió de la Universitat d’Andorra (UdA) acollirà el proper dilluns 11 de juny, amb el suport de la Xarxa Vives, l’acte de presentació a Andorra del Catalanitzador per al Windows, una eina informàtica desenvolupada per Softcatalà, i adreçada al públic general, que permet posar l’ordinador en català en quatre passos senzills i automàtics. La presentació tindrà lloc a les 11.30 hores a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. L’entrada serà lliure.

A l’acte intervindrà Jordi Mas, membre fundador de Softcatalà i desenvolupador principal del Catalanitzador, amb l’assistència del membre de la Comissió Permanent de la Xarxa i director de l’Escola d’Informàtica i de Gestió de l’UdA, Florenci Pla. S’hi explicaran els problemes amb què compta el català a les TIC i que han dut al desenvolupament d’aquesta eina informàtica; se’n farà una demostració i s’exposaran les accions a seguir per tal de corregir aquesta problemàtica.

El Catalanitzador instal·la els paquets d’idioma de Microsoft Windows XP, Windows Vista i 7 (32 i 64 bits); Microsoft Office 2003, 2007 i 2010 i Internet Explorer 6, 7, 8 i 9. Addicionalment, permet canviar la configuració del sistema a català, configura el català com a llengua de navegació a l’Internet Explorer, al Firefox i al Chrome.