El jurat analitza els treballs aspirants al premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 21/06/2012.- El jurat de la tretzena convocatòria del Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» analitza amb detall els 39 articles periodístics d’estudiants d’11 universitats de la regió Vives, aspirants al guardó. 19 treballs corresponen a la modalitat A (ciències socials i de l’educació, i humanitats) i 20 a la modalitat B (ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeries i arquitectures). Els guanyadors de cada modalitat rebran un premi en metàl·lic de 1.500 € i la publicació dels articles a les revistes «Mètode» i «L’Espill». A més, la revista «El Temps» farà també una ressenya periodística sobre els articles guanyadors.

La convocatòria del Premi de Comunicació Científica va tancar el període de presentació de treballs el 30 d’abril passat i s ‘adreçava a totes aquelles persones que tingueren inscrita i sense defensar públicament, amb data anterior a 31 de desembre de 2011, una tesi doctoral en un programa de doctorat d’alguna de les universitats de la Xarxa. Per participar, els candidats han hagut de presentar un article periodistic d’una extensió màxima de 15.000 caràcters de la mateixa temàtica de la tesi doctoral, que fera incidència sobretot en l’interès científic i social de la recerca en curs.

El jurat està constituït per professorat de les universitats de la Xarxa Vives i altres professionals vinculats a l’àmbit del premi. La decisió del jurat es farà pública coincidint amb l’acte de cloenda del curs acadèmic 2011-2012 de les universitats de la Xarxa Vives, que tindrà lloc properament.

Des de 1999, la Xarxa Vives convoca anualment el premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives», amb l’objectiu de fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorat. Amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València i el suport de la CAM.