Els síndics de greuges i defensors de la Xarxa analitzen a la UdG els efectes de la crisi a la Universitat

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 06/07/2012.- La Universitat de Girona (UdG) ha acollit avui una nova edició de la Trobada anual de síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris (vegeu el programa) organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. La jornada s’emmarca en les jornades universitàries del Fòrum Vives i ha comptat amb la participació de representants de 12 universitats de la regió Vives, a més del síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, a l’acte de cloenda. Entre altres assumptes, s’han tractat qüestions com els casos conflictius que tracten les oficines dels síndics, així com els efectes de la crisi a la Universitat.

A l’acte de cloenda han participat el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; el vicerector de Planificació i Qualitat de la Universitat de Girona, Martí Casadesús i el síndic de greuges de la Universitat de Girona, Joan Miró.

En la seua intervenció, Jordi Montaña ha destacat que la trobada «esdevé cada any el millor espai per aprofundir en el treball de les oficines de les sindicatures de greuges, amb l’objectiu final de servir cada dia millor a la comunitat universitària». D’altra banda, el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic ha recalcat que les sindicatures aposten pel diàleg i la confiança en la relació entre la universitat i la comunitat universitària i garanteixen «el compliment dels drets i els deures de tots els actors».

Les dues darreres trobades realitzades van tenir lloc, respectivament, a la Universitat d’Andorra el 8 de juliol de 2011 i a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el 9 de juliol de 2010.