Comencen 2 cursos del Programa de Qualificació Complementària a Alemanya

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/09/2012.- Durant les properes setmanes comencen 2 dels 8 cursos organitzats a Alemanya en el marc del Programa de Qualificació Complementària de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest programa en llengua i cultura catalanes està organitzat conjuntament per la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Llull.

El primer dels cursos, Introducció al llenguatge economicoadministratiu, és a càrrec de Eva Hipólito, col·labora externa d’universitats, i tindrà lloc del 24 al 26 de setembre a la Universitat de Heidelberg. Quant al segon dels cursos, Cultura empresarial catalana, serà impartit per Ismael Hernández Adell, professor de la Universitat de Barcelona, i tindrà lloc del 27 al 29 de setembre també a la Universitat de Heidelberg.

A més a més, en el marc d’aquesta programa també hi ha previstos els cursos Introucció al llenguatge humanisticoliterari, Patrimoni cultural, Introducció al llenguatge periodístic, Mitjans de comunicació catalans, Introducció al llenguatge jurídic i Política i dret als Països Catalans, que es realitzaran en els mesos d’octubre i febrer.

El Programa de Qualificació Complementària en llengua i cultura catalanes és un programa d’estudis conjunt amb l’Institut Ramon Llull que s’organitza en un Mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes (150 hores) i un Mòdul especialitzat (50 hores), que permet els estudiants alemanys universitaris completar els coneixements de la seua especialitat amb coneixements d’altres disciplines. El programa també preveu la realització d’estades de pràctiques dels estudiants en empreses i institucions del nostre territori, alhora que fomenta l’intercanvi de professorat per mitjà dels programes de mobilitat europea.