El voluntariat lingüístic universitari es reunirà a Penyagolosa

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 10/10/2012.- Voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives tornen a reunir-se, un any més, per encetar la XII Trobada de voluntariat lingüístic universitari, que tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre al Mas de Borràs (Vilafermosa). Enguany, la trobada pren com a títol «Al sostre del País Valencià» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu programaprocediment d’inscripció).

Aquesta trobada pretén dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les nostres contrades més emblemàtiques i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears. I en 2011 a la franja d’Aragó. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.