Penyagolosa, punt de trobada del voluntariat lingüístic universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 07/11/2012.- La XII Trobada de voluntariat lingüístic universitari reunirà al Mas de Borràs de Penyagolosa, del 9 a l’11 de novembre, a voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives. La trobada anual pren enguany com a títol «Al sostre del País Valencià» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (vegeu el programa).

Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (UV) i Immaculada Fortanet, vicerectora de Cooperació, Relacions Internacionals i Institucionals i Multilingüisme de la Universitat Jaume I, parlaran de la política lingüística en l’àmbit universitari a l’inici de la trobada. Els objectius d’aquestes jornades passen per dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les contrades més emblemàtiques de la regió Vives i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears. I en 2011 a la franja d’Aragó. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.