L’Associació Europea d’Universitats reclama als caps d’Estat i de Govern més inversió en educació superior i recerca

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/11/2012.- L’Associació Europea d’Universitats (EUA) ha fet pública una declaració adreçada als caps d’Estat i de Govern que es reuniran els propers dies 22 i 23 de novembre a Brussel·les a la cimera pressupostària de la Unió Europea. L’EUA, de la qual forma part la Xarxa Vives, assegura al comunicat que «actualment a Europa correm el risc d’auto marginar-nos i d’eixir perdent en la cursa, en crear una generació perduda de joves com a resultat d’inversions insuficients en educació superior i en investigació».

La declaració incorpora 3 missatges per als caps d’Estat i de Govern. D’una banda, demana passar de la «retòrica política que emfasitza el paper central de l’educació, la investigació i la innovació en la futura competitivitat d’Europa» al compromís i les actuacions dels Estats membres. D’altra banda els reclama «una major inversió en educació superior i investigació per a mobilitzar el potenciali les capacitats» dels joves. Finalment, l’EUA constata que «les inversions a nivell europeu són essencials per equilibrar l’economia». L’associació manifesta el seu suport a les propostes de la Comissió Europea i del Parlament Europeu d’un pressupost augmentat per a l’«Horitzó 2020» i per al nou programa «Erasmus per tothom».

L’EUA considera que Europa necessita invertir en persones intel·ligents per un creixement intel·ligent i recorda que les regions competidores d’Europa a nivell global «no esperen».