«El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?», tema de la IX Lliga de Debat Universitari

Imatge de l’equip de la Universitat Pompeu Fabra, guanyador de la VIII Lliga de Debat Universitari  (Fotos: Jordi Molet, UVic).

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/11/2012.- La novena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà lloc del 8 al 12 d’abril de 2013 a la Universitat de Barcelona i analitzarà el tema «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?».

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La VIII Lliga de Debat Universitari va tenir lloc a la Universitat de Vic del 16 al 20 d’abril de 2012 i el tema dels debats va ser «Els indignats, un nou corrent de pensament?». En la darrera edició van participar 9 universitats: AlacantAutònoma de BarcelonaBarcelonaInternacional de CatalunyaJaume IMiguel Hernández d’ElxOberta de CatalunyaPompeu Fabra i Vic. Els guanyadors del primer premi van ser l’equip de la Universitat Pompeu Fabra, l’equip de l’Autònoma de Barcelona van quedar en segon lloc. Un membre d’aquesta universitat, David Daura Costa, va rebre també el premi del millor orador que van atorgar els membres del jurat. A més, el premi honorífic al millor equip, que va ser escollit per tots els equips participants, es va atorgar també a la Universitat Autònoma de Barcelona.