Salvador Espriu a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 07/01/2013- Enguany es commemora el centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu. Conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l’obra de l’escriptor tindran lloc al llarg de tot l’any. Per la seua banda, a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives es poden consultar diverses referències a la seua obra. Com a exemple trobem les acotacions d’Arthur Terry a l’obra Introducció a «Cavalls a l’alba: (obra poèitca)» de Lluís Alpera, entre d’altres.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives compta amb un catàleg de 1.590 obres. A més, de la bibliografia publicada, el repositori compta també amb un portal dedicat a Al Tall, conjunt musical valencià que es va constituir al 1975 amb l’objectiu de recuperar la música tradicional i crear noves formes basades en les formes ancestrals de cantar i en la fusió amb altra música mediterrània.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és fruit d’un conveni entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa Vives d’Universitats. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d’una altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l’important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seua obra en la cultura europea del Renaixement.