La UB tria en una competició interna el seu equip per a la Lliga de Debat Universitari

Barcelona, Castelló, Palma.- 16/01/2013.- Per setè any consecutiu, la Universitat de Barcelona (UB) triarà el seu equip per a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives a través d’una competició interna entre equips d’alumnes de la UB. La Lliga Universitària de Debat de la UB tindrà lloc del 4 al 8 de març a l’edifici històric de la Universitat. El tema sobre el qual debatran els equips serà «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?», mateixa qüestió que es plantejarà a la novena edició de la Lliga de la Xarxa Vives, que també tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril.

La Lliga de Debat UB és un torneig de retòrica i oratòria, en què un grup d’estudiants de la universitat distribuïts per equips s’enfronten en un seguit de debats que es disputen d’acord amb un calendari de competició. Al seu torn, els temes a debatre giren al voltant d’una qüestió polèmica d’actualitat que es proposa des de l’organització. El triomf l’obté l’equip amb més capacitat per comunicar, fer-se entendre i, sobretot, unir punts de vista i crear opinió.

El Vicerectorat d’Estudiants de la UB va crear aquesta Lliga amb l’objectiu d’ajudar els estudiants a adquirir i posar en pràctica estratègies de mediació i tècniques de negociació i resolució de conflictes fent servir registres acadèmics de la llengua a través de la dinàmica de les intervencions públiques.

Enguany, a més de la competició interna, els alumnes interessats tenen la possibilitat de realitzar un taller d’oratòria que tindrà lloc de dilluns 19 de febrer a dijous 22.