L’Institut del Teatre presenta el programa del seu centenari


Un moment de l’acte de presentació del Centenari de l’Institut del Teatre, ahir al Teatre Ovidi Montllor de Barcelona (imatges: Òscar Giralt)

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 05/02/2013.- L’Institut del Teatre, centre de referència per a la formació i recerca en les arts escèniques, ha engegat el programa commemoratiu del seu centenari, a través d’un acte de presentació que va tenir lloc ahir dilluns, 4 de febrer, al Teatre Ovidi Montllor de Barcelona. El vicepresident I de la Xarxa Vives, Joan Viñas, forma part del Consell d’Honor del Centenari, juntament amb els rectors de la Xarxa, l’alcalde de Barcelona, el conseller de Cultura i la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el president del Consell de la Cultura i les Arts (CoNCA) i diverses personalitats de l’escena catalana: Herman Bonnín, Montserrat Carulla, Núria Espert, Joan M. Gual, Anna Maleras i Jirí Kylián.

L’acte d’ahir va incloure la posada en escena de Petits moments de vida, amb direcció de Joan Ollé i la intervenció d’alumnes de diferents generacions, entre d’altres Xavier Albertí, Jacinto Antón, Pere Arquillué, Joan Baixas, Asunción Balaguer, Sílvia Bel, Oriol Broggi, Montserrat Carulla, Guillermina Coll, Pep Duran, Joan Font, Joan Gràcia, Joel Joan, Enric Majó, Anna Maleras, Paco Mir, Ramon Oller, Nina Pavloski, Joan Pera, Gerard Quintana, Carles Sans i Assumpta Serna. En finalitzar la representació, es va lliurar el Premi Adrià Gual 2012 a l’Associació La Calòrica, integrada per graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic.

La Xarxa Vives participarà activament en el centenari a través de la col·laboració en l’elaboració del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC), a través d’un conveni signat el passat mes de juliol pel president de torn de la Xarxa i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. L’objectiu del PRAEC és realitzar una història de les arts de l’espectacle de l’àmbit català i posar a disposició del públic una enciclopèdia en xarxa de les arts de l’espectacle. Impulsat per 14 de les 21 universitats de la Xarxa, el projecte serà presentat a Barcelona el proper 15 d’abril, en un acte a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans.