La UV acull un Fòrum Vives de presentació dels serveis del CBUC a les universitats valencianes


El Fòrum Vives ha tingut lloc al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (imatges: Magda Ruiz)

València, Barcelona, Palma.- 07/02/2013.- El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit avui un Fòrum Vives de presentació dels serveis del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) a les universitats valencianes, organitzat conjuntament pel CBUC i la Xarxa Vives d’Universitats (vegeu el programa). A l’acte han participat directors i tècnics de les biblioteques universitàries del País Valencià, i ha comptat amb les intervencions del president i el director del consorci, Antoni González Senmartí i Lluís Anglada, respectivament.

La directora del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, Victoria García Esteve, ha donat la benvinguda als assistents i a continuació, González Senmartí ha destacat la importància del treball conjunt entre institucions com el CBUC i la Xarxa en el moment actual, «perquè cal col·laborar per oferir millors serveis als usuaris, en lloc de competir». En finalitzar les sessions de treball, els assistents han visitat la Biblioteca Històrica de la UV.

L’acte s’emmarca en la línia de col·laboració en la difusió del coneixement entre la Xarxa i el CBUC, que es va encetar l’any 2011. A través de l’acord, ambdues institucions es van comprometre a potenciar diversos serveis que ofereixen en línia, com són la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives de la Xarxa i els repositoris cooperatius de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), de Materials Docents en Xarxa (MDX), de producció científica (RECERCAT) i de Revistes Catalanes en Accés Obert (RACO), del CBUC.

El Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya té la missió d’assegurar l’accés de tots els membres del sistema català de producció de coneixement a les fonts d’informació i documentació, per tal d’incrementar la productivitat científica catalana, i facilitar la difusió universal de la producció científica generada pels membres del sistema català de producció de coneixement. El CBUC es va constituir l’any 1996 i en són membres les set universitats públiques de Catalunya i la UOC, a més de la Biblioteca de Catalunya i de la Secretaria d’Universitats i Recerca. A més, compta amb membres associats -6 universitats dels territoris de parla catalana, els departaments d’Ensenyament i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i els museus Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).