El 15 d’abril, presentació del PRAEC a l’Institut d’Estudis Catalans

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 19/02/2013.- L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acollirà la presentació del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC), que tindrà lloc el 15 d’abril a les 18.30 h a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. L’objectiu del projecte és realitzar una història de les arts de l’espectacle de l’àmbit català i posar a disposició del públic una enciclopèdia en xarxa de les arts de l’espectacle, que s’obrirà amb un primer nucli de 1500 entrades.

El PRAEC va encetar el seu camí al mes de juliol de 2012, amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre  l’Institut del Teatre i la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest conveni ha permès formalitzar la implicació de les següents universitats: Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra, Oberta de Catalunya, Rovira i Virgili, LleidaGirona, València, Alacant, Jaume I, Illes Balears i Perpinyà Via Domitia.

En el seu conjunt, el projecte tracta tant de rellegir el patrimoni dramatúrgic, amb especial èmfasi en la seua validesa o capacitat  de recuperació, com també d’estudiar la pràctica escènica en el sentit més ampli i en tots els seus gèneres i manifestacions. Actualment el PRAEC ha constituit dues comissions de treball: d’una banda la Comissió Científica, i d’altra banda la Comissió Executiva, que actualment treballen en l’obertura de la primera fase de l’Enciclopèdia que començarà el proper mes de març.