La UB ja té equip per competir a la Lliga de Debat de la Xarxa

Imatge: Universitat de Barcelona

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 11/03/2013.- L’equip Ell i jo format per Arià Paco i Dídac Ramírez ha resultat guanyador de la Lliga de Debat interna de la Universitat de Barcelona. El debat final va tenir lloc divendres 8 de març, i va ser la cloenda d’una competició que al llarg de 5 dies d’enfrontaments dialèctics, ha aplegat la participació de 36 estudiants repartits en 11 equips.  El tema de debat ha estat El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?

El jurat d’honor d’aquest debat final ha estat format per: Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB; Josi Hernanasàez, presidenta de l’Associació Àgima; María Casado, directora de l’Observatori de Bioètica i Drets Humans de la Càtedra Unesco, i Xavier Laborda, professor titular del Departament de Lingüística General de la Facultat de Filologia.

Arià Paco ha obtingut a més a més, el premi al millor orador de la competició.

Com a resultat del transcurs de la competició, l’equip seleccionat pels participants i organitzadors de la competició que representarà a la UB en la IX Lliga de Debat de la Xarxa serà el format per:  Arià Paco, Gonzalo Fernández, Jordina Pérez, Georgina Rodríguez, i Edmon Girbal en el paper de capità. La Lliga de Debat de la Xarxa també tindrà lloc a la UB, del 8 al 12 d’abril i tractarà la mateixa qüestió de debat.

La Lliga interna de Debat de la UB ha estat organitzada pel Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística, juntament amb l’Associació de Debat de la UB (ADUB).

La Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.