El congrés Univest 2013 rep centenars de propostes de comunicacions

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 08/05/2013.- La Universitat de Girona organitza el IV Congrés Internacional Univest, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de juliol de 2013 al Palau de Congresos de Girona, i tractarà sobre l’«aprenentatge col·laboratiu a la universitat actual». El comitè científic del congrés ha rebut més de 200 propostes de comunicacions, que es troben en procés de revisió per a la seua incorporació al programa.

Entre els conferenciants del congrés figuren el xilè Cristóbal Cobo, investigador a la Universitat d’Oxford i Anastasio Ovejero, catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de Valladolid (UVA). Cobo ha estat evaluador de polítiques públiques per al Govern de Mèxic en noves tecnologias i educació i és coautor del llibre Planeta Web 2.0. Al seu torn, Ovejero és director del Grupo de Recerca Psicosocial de la UVA.

El congrés compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives –Dídac Ramírez, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Barcelona, en forma part del comitè d’honor— i constitueix un espai destinat al debat i l’intercanvi d’idees sobre la millora del procés d’ensenyament i aprenentatge a la universitat i la importància de situar l’estudiant en el centre d’aquest procés. L’edició d’enguany comptarà tant amb la perspectiva del professorat com dels estudiants, tècnics i altres agents implicats. També comptarà amb la intervenció d’especialistes de reconegut prestigi que aportaran les seues idees i reflexions sobre la temàtica central d’anàlisi.

Les darreres edicions de 2008, 2009 i 2010 es van centrar en els temes «L’estudiant, eix del canvi a la universitat» , «Claus per a la implicació dels estudiants a la universitat» i l’«autogestió de l’aprenentatge», respectivament.

Per a més informació consulteu ací.