Aquest estiu, gaudim de l’obra de Salvador Espriu en el centenari del seu naixement

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/08/2013.-  La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) organitza el curs «Salvador Espriu, amb motiu del centenari del seu naixement». El curs tindrà lloc del 17 al 19 d’agost a Prada de Conflent (Catalunya Nord).

El curs s’organitza sota la coordinació de Joan Alegret del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears i tractarà continguts com ara les obres de prosa narrativa de l’autor, publicades entre 1931 i 1937 que ja causaren un impacte en el món literari català. A més, es tractarà també com després de la guerra, Espriu sorprengué com a poeta en un doble vessant: líric – Cementiri de Sinera(1946) – i satíric – Les cançons d’Ariadna (1949), i com a autor teatral que judicava, a través de la revisitació de mites grecs i bíblics, la guerra civil i la dictadura, amb Antígona (1955) i Primera història d’Esther (1948). Finalment, amb La pell de brau, el seu prestigi transcendeix.

Aquest i altres cursos sobre diferents temàtiques estan recollits entre els 642 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2013. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’11 àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmicalocalitat on es fa el cursmarc organitzatiunúmero de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. A més, s’ha posat a disposició dels estudiants les ajudes DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.