Imagina’t la Xarxa del futur. Envia’ns les teues #IdeesVives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/10/2013.- Estem d’aniversari. La Xarxa Vives compleix avui, dilluns 28 d’octubre, els seus primers 19 anys de treball al servei de les universitats i de la societat. Des de la signatura de l’acta fundacional per part de 13 universitats a la ciutat de Morella (els Ports), l’any 1994, l’associació d’universitats dels territoris de parla catalana s’ha configurat com l’eina idònia per vertebrar una regió universitària cohesionada, que comparteix uns valors, una cultura, una llengua. Amb el temps, l’associació ha esdevingut un referent per al treball conjunt de les universitats membres i una plataforma de serveis innovadors i amb valor afegit per a les universitats mateixes i per a la societat. El treball en xarxa de centenars de persones compromeses ha fet realitat un catàleg de serveis amb desenes de línies d’actuació.

Però el futur s’escriu cada dia, i a la Xarxa volem celebrar aquest aniversari amb tu. Volem conèixer la teua opinió i les teues inquietuds i especialment, escoltar les teues propostes i suggeriments sobre la Xarxa. En definitiva, donar-te l’oportunitat de contribuir a fer créixer la xarxa de referència de les nostres universitats. Per això, des d’avui i durant tot el mes de novembre, esperem #IdeesVives, idees per a imaginar la Xarxa del futur. Fes-nos arribar el teu projecte Xarxa Vives a través d’aquest formulari, del nostre mur de Facebook o a Twitter, amb l’etiqueta #IdeesVives. Totes les aportacions seran benvingudes i valorades.

Al llarg d’aquests primers 19 anys, la Xarxa ha demostrat la seua capacitat per adaptar-se a la demanda de la universitat i de la societat. Així s’han desenvolupat iniciatives com la Guia de cursos d’estiu, l’oferta agregada de referència a nivell europeu; el programa DRAC d’ajuts a la mobilitat de la comunitat universitària; la Lliga de Debat Universitari o els programes interuniversitaris de cooperació al desenvolupament a Kosovo i Algèria, sense oblidar la Biblioteca Virtual «Joan Lluís Vives», projectes transfronterers com el Cultur Pro o la gestió agrupada dels cursos de català EILC per a Erasmus. Tota aquesta experiència es la millor garantia per a posar en marxa nous projectes de qualitat.