XarxaMOOC, el primer curs de llenguatge especialitzat en català, comença el 2 de desembre

xarxamoocweb
Alacant, Barcelona, Palma.- 04/11/2013.-
La Xarxa Vives d’Universitats organitza el primer curs de llenguatge especialitzat en català en format MOOC (cursos en línia massius i oberts), sota la coordinació de la Universitat d’Alacant. El curs ja té data definitiva d’inici: serà el 2 de desembre de 2013 quan arrencarà el primer mòdul de XarxaMOOC. Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats. L’objectiu del curs (vegeu el blog de XarxaMOOC) és que els inscrits tinguen un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels estudis que seguiran (segueixen o seguirien) i, a més, que obtinguen una visió general dels elements culturals més representatius de la regió Vives.

XarxaMOOC s’adreça fonamentalment als futurs estudiants de les universitats de la Xarxa Vives. Per tant, és recomanable per a l’alumnat procedent de l’ensenyament mitjà propi, però també a l’alumnat dels lectorats estrangers i dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic que fan docència de català. Per extensió, i tenint en compte que serà un curs obert, s’hi podrà inscriure qualsevol persona que vulga conèixer la cultura de l’àmbit lingüístic català. L’única condició per a inscriure-s’hi serà disposar d’un compte de Google, atès que el contingut es vehicularà mitjançant Youtube, Google Drive i Google+. A més, com a eines complementàries, s’hi treballaran els recursos lingüístics (diccionaris, traductors i correctors) i l’ús de blogs o eines com ara Google Maps, Facebook, Twitter, etc.

Al blog del curs es troben apunts sobre la història dels MOOC, els diferents models que hi ha, els referents més pròxims (com ara uniMOOC aemprende, Idesweb o Preparació per al nivell C1 (suficiència de valencià) i les principals plataformes on trobar MOOC, com ara Coursera, Udacity, MITX, edx, MiriadaX, UNED COMA, etc. A més, hi trobareu comentaris sobre alguns MOOC que s’aniran incorporant al repositori de XarxaMOOC. I, el que és més important, hi haurà un seguiment del procés de creació de XarxaMOOC, amb informes sobre els seminaris i els avanços sobre el calendari de treball.

El curs segueix els paràmetres dels MOOC, un corrent que ha significat un tsunami en el concepte de cursos en línia, i una verdadera democratització del coneixement universitari.

El Consell General de rectors i rectores van presentar XarxaMOOC divendres 12 de juliol a la Universitat d’Alacant (imatge: José Antonio Moya, UA).