«Tirant lo Blanc», un referent de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 09/01/2014.- La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és la major biblioteca virtual catalana amb el major volum d’obres consultables en línia.  Un impressionant catàleg que incorpora, entre altres , un portal dedicat a Joanot Martorell i el seu llibre «Tirant lo Blanc». Dirigit per Llúcia Martín, professora de la Universitat d’Alacant, aquest web aplega la informació més exhaustiva existent sobre l’autor i la seua obra.

A partir d’una síntesi biogràfica de l’autor, es dóna accés a documents relacionats amb la seua família i les cartes de batalla. Així mateix, s’han digitalitzat i compilat tots els exemplars conservats de l’obra de les edicions de 1490 i 1497, de les traduccions castellana de 1551, italiana de 1538 i francesa del segls XVIII, i de la primera edició moderna de 1878. A més, l’usuari pot trobar una bibliografia, un estudi de l’obra i de les seues fonts, i una selecció d’imatges i gravats que recorren l’història de la iconografia del «Tirant», on destaca l’obra de Manuel Boix.