Un equip d’estudiants de la Facultat de Dret guanya la Lliga de Debat de la UAB

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 05/02/2014.- Els guanyadors de la VI Lliga de Debat Universitari de la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzada el 31 de gener passat sota el tema «Treball a qualsevol preu?» són Jordi Alegre, Jordi Farnés, Raquel Chasserot i Alejandro Fernández, estudiants de la doble titulació en Administració i Direcció d’Empreses i Dret i Javier Ceba, estudiant de Dret.

El jurat encarregat de valorar les capacitats d’argumentació dels participants estava composat pels membres del Servei de Llengües Ester Tur, Andreu Ayats i Anna Serra; la directora de l’Observatori per la Igualtat de la UAB, Montse Rifà; el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat; el director de Treball Campus, Vicenç Sellés; els guanyadors de la Xarxa Vives d’Universitats del 2013, David Daura i David Gutierrez; i la vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la UAB, Silvia Carrasco.

Els cinc finalistes de la competició de debat representaran a la Universitat Autònoma de Barcelona a la desena edició de la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives que tindrà lloc del 31 de març al 4 d’abril de 2014 a la Universitat de Girona i analitzarà el tema «Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?».

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

Enguany, la competició forma part del programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa Vives.