La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat arriba a la Universitat Jaume I

Castelló, Barcelona, Palma.- 06/02/2014.- La Universitat Jaume I (UJI) acollirà dissabte 15 de febrer, per primera vegada, una competició d’oratòria entre instituts d’ESO i Batxillerat de les comarques de Castelló, en el marc de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat impulsada per la Xarxa Vives i Escola Valenciana.  En aquesta edició participaran tres equips, corresponents a l’IES Benigasló de la Vall d’Uixò, l’IES J.B. Porcar de Castelló i l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim, que debatran sobre el tema Si volem la pau, cal estar preparats per a la guerra?

La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari i enguany es realitza a l’UJI i a la Universitat d’Alacant, amb l’organització de les associacions La Cívica d’Alacant i Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló. A Alacant, els debats tindran lloc entre el 20 i el 22 de març. L’equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passarà a la final absoluta, que se celebrarà coincidint en lloc i dates amb la final de la Lliga de Debat Universitari.