L’equip «Alétheia» guanya la lliga de debat interna a la Universitat de Girona

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 28/02/2014.- L’equip Alétheia s’ha imposat a l’ESE Team la final de la Lliga de Debat interna de la Universitat de Girona, que ha tingut lloc del 26 de novembre al 27 de febrer en torn a la pregunta Les condicions de treball s’han adaptar a la situació del mercat?. Prèviament a la competició, els estudiants participants van preparar-se amb una fase formativa en què van desenvolupat habilitats i competències per al debat. Amb aquesta activitat, la UdG va preparar la seua participació a la X Lliga de Debat de la Xarxa Vives, de la qual serà amfitriona entre el 31 de març i el 4 d’abril.

La I Lliga de Debat Universitari de la UdG ha estat una iniciativa del Consell d’Estudiants de la Universitat amb el suport del Vicerectorat d’Estudiants. S’hi han inscrit sis equips (Ese Team, Alétheia, Watermelon, Seksteam, De bat a bat i La teva muller ens enganya), la qual cosa ha suposat la participació d’una trentena d’estudiants de les diferents facultats i escoles de la UdG. Els participants han rebut una formació, prèvia als debats, que s’ha estructurat en quatre mòduls. Se’ls ha preparat en les tècniques del llenguatge no verbal, l’oratòria o els recursos argumentals, entre d’altres. Una trentena de professors de la UdG han format part dels diferents jurats.