Vida i obra d’Ausiàs March, a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 27/05/2014.- Ausiàs March, nascut a terres valencianes l’any 1400 és considerat el poeta valencià més important de tota l’època medieval, a més d’un motiu d’inspiració que ha influït en infinitat d’autors fins els nostres dies. A la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives trobaràs una secció dedicada a l’autor i a la seua obra. Un complet directori que inclou des d’estudis, imatges i manuscrits, fins a un diccionari del lèxic poètic ausiasmarquià.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és la major biblioteca virtual catalana amb el major volum d’obres consultables en línia. Rep el seu nom en homenatge al més important humanista valencià del Renaixement, Joan Lluís Vives i March.

Amb una estructura que permet la digitalització progressiva dels continguts que es generen des de diferents institucions (Institut d’Estudis Catalans, Biblioteca de Catalunya, Biblioteca Abadia de Montserrat, fons de reserva de la Universitat de Barcelona), la BVJLV compta també amb portals temàtics sobre autors i obres de referència: Joanot Martorell i el Tirant lo Blanc; Jaume I i el Llibre dels Fets, Convivio (poesia medieval i cançoners), poesia catalana contemporània; historiografia a la Corona d’Aragó, Biblioteca Dramàtica Valenciana i sobre el grup musical valencià Al Tall. A la secció Biblioteques d’autor, trobem les corresponents a Teodor Llorente, Enric Valor, Ausiàs March, Constantí Llombart, Joan Maragall i Ramon Llull. La heterogeneïtat dels continguts de la BVJLV permet incorporar des d’edicions facsímils fins a continguts audiovisuals a la seua fonoteca i videoteca, així com tesis doctorals.

Aquesta Biblioteca neix d’un conveni signat entre la Xarxa Vives d’Universitats i la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.  El manteniment de la biblioteca correspon a una spin off de la UA, el Taller Digital, que compta amb un catàleg de serveis que inclou la digitalització de textos, a més de la seua correcció i edició, producció audiovisual, gestió documental o creació de serveis web, etc.