Novetats al programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/07/2014.- El programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa Vives creix amb noves activitats per als darrers mesos de l’any a la Universitat de València. El cicle de conferències Clàssics a la Nau inclou conferències sobre els manuscrits i incunables originals de la Biblioteca Històrica de la UV, la digitalització d’obres emblemàtiques de la literatura medieval i renaixentista valenciana i la presentació de la nova Associació Amics de Lluís Vives seran 3 fites del programa per al darrer trimestre del 2014, sota l’organització del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UV.

El cicle Clàssics a la Nau arrencarà el 25 de setembre amb la conferència de Francisco Gimeno titolada Els manuscrits de la UV. Un tresor artístic i cultural de valor incalculable. Entre altres conferències, Antoni Ferrando (AVL, UV) parlarà l’11 de desembre sobre El primer llibre imprès a València: Les Trobes en lahors de la Verge Maria i el seu context. El cicle s’estendrà al llarg de tot l’any 2015 i el 28 de gener de 2016 es tancarà amb la conferència Sant Vicent Ferrer: un document excepcional sobre el Compromís de Casp.

Quant a la digitalització d’obres emblemàtiques, el projecte Somni aposta per posar a l’abast dels investigadors i del públic en general les obres dels grans escriptors valencians hem digitalitzat obres destacades de la literatura medieval i renaixentista valenciana dels quals la UV conserva els documents originals, en molts casos exemplars únics en el món o exemplars rars i molt valuosos (Jaume Roig, Joan Roís de Corella, Joanot Martorell, Joan Lluís Vives…).

Finalment, el 29 d’octubre a les 19 h, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, es presentarà l’Associació Amics de Lluís Vives, juntament amb la conferència Tradició i reforma. Les concepcions socio-polítiques de Joan Lluís Vives, a càrrec de del professor Karl Kohut, catedràtic emèrit de la Universitat Catòlica d’Eichstätt-Ingolstadt.