El TSJ declara nul el Tractament Integral de Llengües a les Illes Balears

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.- 23/09/2014.- El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha declarat avui nul el decret de trilingüisme a les escoles de les Illes (sistema de Tractament Integral de Llengües). Tres sentències de la sala del contenciós administratiu del tribunal han estimat els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i han declarat nul el decret del consell de govern que regula el Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres educatius no universitaris.

Segons els cinc magistrats del tribunal, que han votat unànimament els tres dictàmens, el govern balear va eludir l’obligació de sol·licitar un informe a la Universitat de les Illes Balears (UIB) contra les indicacions de l’Estatut d’Autonomia, que consagra a la institució universitària com a òrgan consultiu preceptiu en la regulació de la llengua catalana. El text va ser aprovat el 13 d’abril de 2013 i el passat 5 d’octubre, un comunicat de les 21 universitats de la Xarxa Vives recordava el paper de la UIB «en tant que institució oficial consultiva d’aquest territori pel que fa al català, i com a institució docent on s’imparteixen els estudis superiors del saber».

En conèixer les sentències d’avui, la UIB ha emès un comunicat en què referma el seu paper en l’àmbit lingüístic a les Illes. Aquests dictàmens del TSJIB es poden impugnar presentant recursos al Tribunal Suprem.