Èxit del V Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/10/2014.- L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat la cinquena edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger (vegeu el programa), que ha tingut lloc a Vinaròs i Morella el passat cap de setmana. El curs ha comptat, un any més, amb la col·laboració dels ajuntaments de Vinaròs i Morella.

A l’acte inaugural, que va tenir lloc divendres 17 a la Biblioteca de Vinaròs, van participar representants de les entitats organitzadores i col·laboradores del curs. En primer lloc, va prendre la paraula Juan Bautista Juan, alcalde de Vinaròs, qui va presentar l’activitat i va donar la benvinguda als assistents. A continuació Josep Palomero, vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), va explicar que l’AVL actúa «com a pont de totes les institucions que treballen pels mateixos interessos». Al seu torn, Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull, va afegir que la iniciativa és un «projecte exemplar pel que fa a la seua col·laboració institucional, en un temps en que ens volen fer més petit el nostre espai lingüístic». Al seu torn, Joan Viñas, vicepresident I de la Xarxa Vives d’Universitats va felicitar als alumnes seleccionats per a participar al curs, «doncs aprendran molt i i a més gaudiran de la convivència d’aquests dies».

La sessió de cloenda va tenir lloc dissabte a les 19.15 h, a l’Ajuntament de Morella. Hi intervingueren la regidora de Cultura de Morella, María Rallo i el director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch. Rallo va recordar que la capital dels Ports «treballa per posicionar-se com un destí de congressos, i aquest tipus de trobades són molt importants per a nosaltres. A més, és molt especial tornar a relacionar el nom de la nostra ciutat amb una trobada que pretén potenciar la didàctica de la nostra llengua al món». En aquest sentit, la regidora va afegir que «les institucions hem de treballar per potenciar i tenir cura d’un patrimoni tan important com és la llengua, i aquest curs és un bon exemple».

El curs s’adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. En aquesta cinquena edició del curs, un any més, s’han omplert totes les places disponibles (40) i la demanda ha triplicat l’oferta. Els participants van realitzar sessions de treball a l’entorn de tres grans blocs teòrics: introducció a la didàctica de la llengua, estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i estratègies de dinamització dels estudis de llengua i cultura a l’exterior.

Vídeo de comarquesnord.cat a Vimeo.