Via Universitària analitzarà la diversitat, equitat i qualitat a la Universitat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/01/2015.- Diversitat, equitat i qualitat són els 3 eixos temàtics al voltant dels quals s’estructura l’enquesta en línia Via Universitària, tal i com explica al vídeo superior Antonio Ariño, membre de l’equip assesssor del projecte i vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Fruit de la col·laboració entre la Xarxa Vives d’Universitats i la Fundació Jaume Bofill , la iniciativa es desenvolupa durant el curs 2014-2015 i s’adreça als estudiants universitaris de la regió Vives, per tal d’esbrinar qui són, com és el seu pas per la Universitat i què n’esperen.

Via Universitària va ser aprovat pel Consell General de rectors de la Xarxa el 2 de juliol de 2014 i a l’espai web de la iniciativa s’hi expliquen tots els seus detalls. Entre altres seccions, al cronograma s’expliquen les 4 fases d’un projecte que pretén conèixer com es poden millorar les condicions per a l’estudi en termes d’equitat, com de diverses són les trajectòries dels estudiants i com és avui dia l’ofici de l’estudiant universitari.

Amb Via Universitària, a partir d’uns valors i objectius comuns, la Xarxa i la Fundació Jaume Bofill donen continuïtat al llegat que ha deixat ECoViPEU, la primera enquesta d’àmbit estatal espanyol que es va interessar l’any 2011 per les condicions de vida i participació dels estudiants universitaris. En última instància es tracta de participar d’un debat entorn les polítiques universitàries, enriquint-lo amb dades pròpies.

Recordeu que també podeu seguir el projecte a Twitter amb l’etiqueta #viauni.