Raül Garrigasait, de la Universitat de Barcelona, guanya la cinquena edició del premi Cum Laude

Cumlaude.6053

Fotografia: JM Rué, UB

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 20/01/2015.- Raül Garrigasait, doctor per la Universitat de Barcelona (UB) ha resultat guanyador de la cinquena edició del premi Cum Laude,  per la seua tesi L’hàbit de la dificultat. Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil. L’Institut Món Juïc convoca anualment aquest premi, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. L’acte de lliurament ha tingut lloc avui al Paranimf de l’Edifici Històric de la UB.

L’acte ha comptat entre altres, amb la participació de Dídac Ramírez, rector de la universitat amfitriona; Joan Viñas, vicepresident I de la Xarxa Vives d’Universitats; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Ernest Marcos, professor del Departament de Filologia Grega de la UB i director de la tesi guanyadora i Tessa Calders, presidenta de l’Institut Món Juïc.

En el decurs de l’acte s’ha realitzat una breu lectura dramatitzada de fragments de l’Agamèmnon d’Èsquil en grec, en català i en alemany, i s’han interpretat unes peces al piano.

Aquesta edició del premi han participat 19 candidats procedents de 7 universitats de la regió Vives, que han optat a un premi de 6.000€. A banda d’aquesta recompensa econòmica, la persona guanyadora gaudirà de la publicació i difusió de la seva obra.

La convocatòria del premi Cum Laude busca recompensar l’excel·lència adadèmica i l’ús de la llengua catalana i s’adreça als treballs redactats en català que hagen obtingut el qualificatiu de Cum Laude.