Presentació del projecte als Vicerectors d’Estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats

Els vicerectors d’Estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats es reuniren divendres 16 de gener a la Universitat de València per tractar diversos assumptes d’interès comú.

Entre altres qüestions, els participants a la reunió van compartir les conclusions de la trobada de representants de l’estudiantat dels territoris de parla catalana que, en el marc del Fòrum Vives, va tenir lloc el passat mes d’octubre a Morella (els Ports). Així mateix, els vicerectors d’Estudiants reberen informació detallada sobre les competicions de dialèctica de la Xarxa Vives: la XI Lliga de Debat Universitari i la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, en la que participaran més de 80 equips de 55 instituts d’arreu de la regió Vives.

Al seu torn, Maria José Rodríguez, coordinadora del Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa i delegada del rector per a Polítiques de Gènere a la Universitat d’Alacant, hi va presentar la Guia de prevenció i actuació davant situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe o per orientació sexual a les universitats, juntament amb Sílvia Carrasco, vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Finalment, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la UV, va presentar el projecte Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris (EVU), impulsat conjuntament per la Xarxa Vives i la Fundació Jaume Bofill per tal de conèixer com es poden millorar les condicions per a l’estudi en termes d’equitat, com de diverses són les trajectòries dels estudiants i com és avui dia l’ofici de l’estudiant universitari. En aquest punt també intervingué Elena Sintes, directora científica i executiva de Via Universitària.

A la reunió també van participar el catedràtic de Teoria de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Miquel Martínez i el professor Titular d’Economia de la Universitat de Barcelona i director de l’AQUB, Ernest Pons; tots dos membres de l’equip assessor del projecte.

Notícia original Xarxa Vives d’Universitats