La UAB ja té equip representant per a la XI Lliga de Debat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-02/02/2015.- Jaume Anastasio i Javier Marínez han resultat guanyadors de la lliga de debat interna de la Universitat Autònoma de Barcelona i representaran la seua universitat a la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives que tindrà lloc del 28 al 30 de gener a Salt (El Gironés).

Més de 20 estudiants agrupats en 7 equips han debatut profundament al llarg dels tres dies de competició sobre si “una societat avançada i complexa com la nostra podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?”.

L’equip guanyador ha estat el format per Jaume Anastasio i Javier Martínez, 2 alumnes acabats d’arribar d’Andalusia i amb un nivell de català gens menyspreable, que cursen els 1r cursos de Física i Ciències Ambientals. En el debat final, els vencedors han defensat un “No” crític a la pregunta formulada. Segons ells, és necessari “un canvi de mentalitat” en relació amb els diners. Segons el seu parer, cal deixar enrere “la concepció especulativa que té actualment la moneda” i aprofitar-ne els usos positius, ja que “els diners són necessaris per a viure i han de ser l’eina bàsica que permeti els intercanvis”.

La Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.