21 debats per a conèixer l’equip representant de la UB a l’XI Lliga de Debat Universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 10/02/2015.- La Universitat de Barcelona (UB) acull aquesta setmana la seua lliga de debat interna amb què es prepararà per competir a la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. La lliga de la UB tindrà lloc del 11 al 13 de febrer a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història. El tema objecte del debat és: «El salari s’ha d’establir només en funció de la quantitat d’hores treballades?». Els 9 equips participants a la competició interna desenvoluparan un total de 21 debats.

L’equip campió representarà a la UB en la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que enguany tindrà lloc del 23 al 27 de març de 2015.

La Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.