Ja es coneixen els equips de la fase final de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 10/03/2015.- La II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat completa la participació amb 9 equips guanyadors de les competicions locals, en finalitzar dissabte 7 de març la lliga de la Universitat Autònoma de Barcelona. La competició tindrà lloc els pròxims dies 27 i 28 de març a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Salt (el Gironès).

Durant els darrers mesos han tingut lloc les competicions locals d’equips de Secundària i Batxillerat a les seus de 9 universitats, amb la participació de més de 400 alumnes d’arreu dels territoris de parla catalana, i ara ja es coneixen els equips guanyadors que competiran a la II edició de la Lliga:

– IES Celestí Bellera, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat Autònoma de Barcelona
– IES Ramon Muntaner, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat de Girona
–  Jesuïtes. Col·legi Claver, guanyador de la fase local organitzada a la Universitat de Lleida
– Escola Virolai, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat Pompeu Fabra
– IES Joan Baptista Porcar, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat Jaume I
– IES Abastos, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat de València
– Liceu Compte de Foix, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat d’Andorra
– IES Serra Mariola, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat d’Alacant
– IES Taradell, centre guanyador de la fase local organitzada a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana.